ProRail: Eerste maatregelen Minder Hinder Pakket uitgevoerd

3 november 2023 – ProRail heeft in oktober 2023 de eerste maatregelen van het Minder Hinder Pakket uitgevoerd in Deurne en Hegelsom. Daar zijn Under Sleeper Pads in het spoor aangebracht. Dat zijn rubberen matten die bevestigd worden onder de dwarsliggers. Ze absorberen de trillingen die ontstaan als een trein over het spoor rijdt.

Het Minder Hinder Pakket is een initiatief van de overheid. Het is gericht om de overlast, tijdens de werkzaamheden in Duitsland aan het Derde Spoor, van omgeleide goederentreinen door Zuid- en Oost-Nederland te beperken. Het pakket bestaat uit twee typen maatregelen om trillingshinder te verminderen.

De STRAIL-overweg met rubberen wegplaten tussen de sporen en de Under Sleeper Pads (USP’s), rubberen matten onder dwarsliggers. In januari 2023 kondigde de staatssecretaris van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat het pakket aan. De keuze voor de locaties is door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vastgesteld.

Voor de overige locaties is de precieze start van het aanbrengen van de maatregelen nog niet bekend. Voor deze werkzaamheden volgt eerst nog een aanbesteding.

ProRail>