Primeur: rijdende barrière op de A2

14 april 2023 – Rijkswaterstaat heeft in samenwerking met Boskalis Nederland voor het eerst de Go-Barry ingezet bij de werkzaamheden aan de A2 ter hoogte van de Maasbrug bij Wessem. De Go-Barry is een slimme beweegbare verkeersbarrière van 200 m die op afstand bestuurbaar is. Het is wereldwijd de eerste keer dat deze innovatieve verkeersbarrière gebruikt wordt. Het idee is al eerder geïntroduceerd en in een kleinere vorm getest. Nu is Go-Barry doorontwikkeld en gepresenteerd in deze nieuwe vorm en lengte.
Met de Go-Barry kunnen rijstroken veilig afgesloten en weer vrijgegeven worden. De barrière verplaatst zichzelf met rupsbanden en kan op afstand bestuurd worden. De Go-Barry rijdt met de werkzaamheden mee en hoeft niet steeds opnieuw op- en afgebouwd te worden.
Ook verbetert het inzetten van de Go-Barry de doorstroming van het verkeer en de bereikbaarheid rondom werkzaamheden.
Binnen het project A2 wordt de Go-Barry als pilot ingezet. Dit maakt deel uit van een tiental pilots die Rijkswaterstaat uitvoert samen met Travinci, de ontwikkelaar van de Go-Barry. Het doel hiervan is het onderzoeken van de meerwaarde en functionaliteit van de Go-Barry, om deze vervolgens nog verder te ontwikkelen voor toepassing op grote schaal.

De Go-Barry is op afstand bestuurbaar (Foto: Rijkswaterstaat/Studio Retouched)

Meer bij Rijkswaterstaat>