Plan betere bereikbaarheid Eindhoven Airport

 

10 juni 2015 – Eindhoven Airport heeft plannen voor een grootschalige verbetering van het buitengebied en de bereikbaarheid van de luchthaven. Het gaat onder meer om de verdubbeling van het aantal parkeerplaatsen en uitbreiding van de voorzieningen. Op de huidige parkeerplaats P1 komt een zogenaamd ‘multi purpose gebouw’, waar verschillende diensten en faciliteiten worden gecombineerd, waaronder parkeren, Kiss & Ride, een taxistandplaats, OV-terminal, en horeca-gelegenheden en winkels. Ook wordt er een wandelboulevard tussen de passagiersterminal en parkeergarages P3, P4 en P5 aangelegd.

De plannen voor een verdere verbetering van de bereikbaarheid bestaan uit onder andere het verminderen van files en een betere doorstroming door verbeterde op- en afritten van de A2/N2 en A58, een verbreding van de Anthony Fokkerweg en een nieuwe weg langs het Beatrixkanaal speciaal voor bezoekers van de luchthaven.
In 2016 wordt naar verwachting de bouw van het buitengebied gestart; het geheel moet klaar zijn in 2017 en 2018. De maatregelen voor de verbetering van de bereikbaarheid zullen volgens de plannen starten in 2017 en gereed zijn in 2020.

De plannen op YouTube>