Pilot Smart Highway: Glowing Lines

20 oktober 2014 – De pilot van de Smart Highway van Daan Roosegaarde en Heijmans is live te bewonderen. Het project is onderdeel van de ‘N329- Weg van de Toekomst’ in Oss. Nieuwe projecten van Smart Highway zijn in voorbereiding.
Het project bestaat uit Glowing Lines, lichtgevende lijnen die overdag energie opladen en deze in het donker weer afgeven. Daarmee wordt het landschap een beleving waarin licht en informatie centraal staan, veiligheid en het wegoverzicht nemen toe door deze toepassing. Roosegaarde en Heijmans lanceerden het Smart Highway concept op een eerdere editie van de Dutch Design Week. Sindsdien is de technische ontwikkeling van het concept gestart en zijn verschillende versies getest om een zo optimale kwaliteit en beleving te creëren. Het resultaat in Oss, is als ‘matured design’ te bekijken. Daan Roosegaarde ervaart het rijden over de weg in Oss in het donker als ‘rijden door een wonderland’.

De Glowing Lines kunnen elke avond door weggebruikers ervaren worden op de N329 in Oss. Naar aanleiding van deze pilot zijn nieuwe (internationale) projecten in voorbereiding. Tevens heeft de minister van Infrastructuur en Milieu aan Daan Roosegaarde gevraagd een nieuw ontwerp te maken voor de Afsluitdijk, gebaseerd op het Smart Highway concept.

Bron: Heijmans>