Parallelstructuur A12 geopend

22 december 2016 – Na twee jaar bouwwerkzaamheden is op donderdag 22 december de zogenaamde parallelstructuur A12 geopend door Minister Melanie Schultz van Haegen en gedeputeerde Floor Vermeulen.
De parallelstructuur A12 bij Gouda bestaat uit het N451 gedeelte dat parallel aan de A12 loopt en het N457 deel, beter bekend onder de naam Moordrechtboog. Beide nieuwe wegen zijn bedoeld om het drukke verkeer op en om het Gouwe Aquaduct voor een groot deel te ontlasten en de regio beter bereikbaar te maken.

Vanaf vrijdag 23 december kan verkeer de A12 voor het Gouwe aquaduct verlaten om er na dit bekende knelpunt weer op te gaan via de nieuwe oprit ter hoogte van industrieterrein Doelwijk of de afslag te nemen riching Moordrecht en door te rijden naar de A20.  Doordat er nu uitwijkmogelijkheden zijn voor het verkeer, kan men in geval van file op de A12 kiezen voor een andere route om zo de ergste drukte daar te vermijden.

Het project werd uitgevoerd door Heijmans, in opdracht van de Provincie Zuid-Holland. Het ontwerp lag in handen van Zwarts & Jansma Architecten (ZJA).

Het priject op de site van ZJA>

Meer bij omroep zuidplas>