Dockwise (Boskalis) scoort $ 175 miljoen aan nieuwe contracten

9 juli 2013 – Dockwise (Koninklijke Boskalis Westminster N.V.) onlangs een groot aantal nieuwe contracten heeft verworven voor zowel zwaar transport over zee als transport en installatiediensten (T&I). De contracten, die sinds medio juni zijn toegekend, hebben een gezamenlijke waarde van circa $ 175 miljoen.
Dockwise heeft verschillende kortetermijncontracten voor zwaar maritiem transport binnengehaald, voornamelijk voor het vervoer van jack-up boorplatformen. Deze projecten zullen de komende maanden aanvangen. Een van de contracten betreft het vervoer van grote moderne platforms van Singapore naar Braziliƫ op de Dockwise Vanguard (2013/14).
Verder zijn er vier langetermijncontracten voor zwaar transport over zee verworven, waarvan er twee ook een float-over T&I-component bevatten. Dockwise gaat een jacket met topside naar MaleisiĆ« vervoeren en daar de 15.000 MT wegende topside door middel van een float-over installeren (2015); een vast productieplatform voor Statoil vervoeren van Zuid-Korea naar Noorwegen (2016); en de installatie van de topside voor het Aasta Hansteen-veld in de Noordzee uitvoeren door middel van een float-over waarbij twee pontons zullen worden ingezet (2015). Voor het vierde contract zal de Dockwise Vanguard, ’s werelds grootste halfafzinkbare zwaar transportschip, worden ingezet. De Dockwise Vanguard zal een FPSO (Floating Production,Storage and Offloading unit) vanuit het Verre Oosten naar West-Afrika transporteren (2016).

Bron: Boskalis>