Opdracht voor Havant Thicket Reservoir

Van Oord’s dochteronderneming Mackley en jointventure-partner Jones Bros Civil Engineering UK hebben de opdracht gekregen voor de engineering en aanleg van het Havant Thicket Reservoir in het Britse Hampshire. Dit is het eerste grote nieuwe wateropslagreservoir in het Verenigd Koninkrijk sinds de jaren tachtig. Opdrachtgever van het project – dat een waarde heeft van meer dan 150 miljoen pond – is Portsmouth Water.
Het Havant Thicket Reservoir moet een oplossing bieden voor het veiligstellen van de drinkwatervoorziening in het zuidoosten van Engeland, een gebied dat kampt met ernstige waterschaarste. Daarnaast moet het project ook een bijdrage leveren aan de bescherming van de kwetsbare krijtriviertjes en moet er een nieuw, groen natuur- en recreatiegebied ontstaan voor de lokale gemeenschap.
Het reservoir zal worden aangelegd op een 160 hectare groot graslandgebied dat eigendom is van Portsmouth Water. Het kan ongeveer 8,7 miljard liter water bevatten en tot 21 miljoen liter drinkwater per dag leveren. Naar verwachting zal het reservoir in 2029 operationeel zijn.

Foto: Van Oord

Van Oord>