Onderhoud A6 tussen Lelystad-Noord en de Ketelbrug afgerond

Foto: Rijkswaterstaat

Het groot onderhoud aan de snelweg A6 tussen Lelystad-Noord en de Ketelbrug is klaar. De laatste werkzaamheden bestonden uit het vervangen van de betonnen duikers onder de weg en het realiseren van bredere en nieuwe watergangen. De snelweg A6 onderging in 2021 groot onderhoud om de weg klaar te maken voor de toekomst. Volgens Rijkswaterstaat is de weg nu stiller en de doorstroming is beter. Het onderhoud werd zo duurzaam en circulair mogelijk uitgevoerd.

Eerder dit jaar vernieuwde Rijkswaterstaat 10 km van de fundering van de A6. Ook is hier het asfalt vervangen en voorzien van een stillere deklaag van duurzaam zoab. En zijn de vluchtstroken verbreed.

Minimale milieu-impact was het uitgangspunt voor de werkzaamheden. Zo bestaat de bovenste laag van de weg uit 60 procent hergebruikt asfalt en bevatten de tussenlagen 98 procent hergebruikte materialen. De duikers zijn met een nieuwe techniek vervangen, waarvoor open opgraving niet nodig is. Hierdoor is de milieu-impact 80 procent lager dan normaal en ondervindt de weggebruiker minder hinder.

Rijkswaterstaat>