Obama wil miljarden voor infrastructuur

29 maart 2013 – De Amerikaanse president Barack Obama wil miljarden in de Amerikaanse infrastructuur pompen. Op die manier hij extra werkgelegenheid scheppen en zo de economie een krachtige impuls geven. Hij zei dat afgelopen vrijdag (29 maart) tijdens zijn bezoek aan de een groot tunnelproject in Dodge Island, in de haven van Miami.

Hij wees op een eerder deze maand verschenen rapport van American Society of Civil Engineers (ASCE) dat de noodklok luidde over de Amerikaanse infrastructuur. De ASCE  gaf de infrastructuur in de VS een D+ status, weliswaar een kleine verbetering, maar waarschuwde  dat het land nog altijd een serieus probleem heeft met bruggen, weginfrastructuur, dammen, drinkwater- en energievoorziening, havens, spoorwegen en andere infrastructurele werken. Volgens Obama zouden nieuwe investeringen in infrastructuur, waaronder 20.000 bruggen, duizenden kilometers te repareren snelwegen, werk zou opleveren voor tienduizenden mensen.
Hij wil verder een nationale bank voor infrastructuurprojecten opzetten met $ 10 miljard en vervolgens private investeringen aantrekken voor projecten. Daarnaast wil Obama $ 4 miljard vrijmaken voor subsidies en een soort schuldpapieren, zogeheten ‘America Forward Bonds’. Dit om investeringen door regionale overheden te steunen.

Bron: The Guardian>

The Port of Miami Tunnel Project>

Meer over de Miami Tunnel op de site van ENR.com>

Meer over het ASCE rapport>