Nieuwsfeed hoogwater in rivieren en meren januari 2024

In de nacht van 3 op 4 januari 2024 een woonboot aan de westoever bij de overlaatdam Bosscherveld los en werd met de stroming meegevoerd (Foto: Rijkswaterstaat)

7 januari 2024 – Nederland kampt door de hevige regenval al enige tijd met wateroverlast en ook januari 2024 is nat begonnen. Het water in de rivieren Maas en Rijn en het IJsselmeer en Markermeer staat hoog en ook elders is er sprake van overlast en schade. Zo raakte in de nacht van 3 op 4 januari 2024 een woonboot aan de westoever bij de overlaatdam Bosscherveld los en werd met de stroming meegevoerd

. De woonboot is tegen de brug van de Stuwweg tot stilstand gekomen. De bewoners van de losgeraakte woonboot waren woensdagmiddag, net als alle andere bewoners van de omliggende woonboten, al geƫvacueerd door de brandweer. De brug is flink beschadigd. Er dreigt instortingsgevaar en daarom is de brug niet begaanbaar voor verkeer.

Op 3 januari opende Rijkswaterstaat een nieuwsfeed waarmee het publiek en belangstellenden op de hoogte worden gehouden van de maatregelen die Rijkswaterstaat momenteel neemt, het verloop van de waterstanden en de situatie onder meer bij de overlaatdam Bosscherveld.

De nieuwsfeed is HIER te vinden>