SBRCURnet is een feit  

13 maart 2013 – De samengang tussen SBR en CURnet is afgerond. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam SBRCURnet, telt 75 medewerkers, en is gevestigd in het kantoor van SBR in het Groothandelsgebouw te Rotterdam. Op termijn zal de organisatie zich vestigen op de Bouwcampus. SBRCURnet heeft volgens algemeen directeur Jack de Leeuw ‘nadrukkelijk de ambitie om zichzelf te vernieuwen, en daarmee een sterke rol te spelen in een veranderende sector’.
‘De uitdaging waarvoor de bouw nu staat vraagt om een meer integrale aanpak en om onconventionele oplossingen,’ zegt De Leeuw daarover op de CURwebsite. ‘Dat betekent dat we deel willen uitmaken van een netwerk waarin partijen zich met elkaar verbinden met de Bouwcampus als fysiek en virtueel knooppunt van organisaties, ideeën en initiatieven.’
Met het samengaan levert SBRCURnet ook een belangrijke bijdrage in het verminderen van de versnippering in de kennisinfrastructuur. De organisatie krijgt volgens De Leeuw meer slagkracht door effectiever en efficiënter te kunnen opereren.

Bron: CUR Bouw & Infra>