Mijlpaal voor nieuwe containerterminal APMT MV2

4 maart 2013 – Aannemerscombinatie TigeR, een combinatie van GMB, Dura Vermeer en Imtech, hebben op 4 maart de eerste fase afgerond van de ondergrondse en bovengrondse infrastructuur voor de nieuwe containerterminal van APM Terminals op Maasvlakte 2. Constructies, zoals verhardingen, kraanbanen, riolering, kabels, leidingen en gebouwen, vormen de basis van de meest geavanceerde containerterminal van de Rotterdamse haven waarbij de veiligheid voorop staat.

TigeR draagt op 4 maart de eerste zes van de in totaal 37 ‘stackgebieden’ over aan opdrachtgever APM Terminals. De afgeronde stackgebieden beslaan bijna 7000 m2 volledig geasfalteerd terrein. De gebieden, waar vanaf november 2014 containers worden opgestapeld, worden ontsloten door zes kraanbanen van elk 350 meter lang. Ook de ondergrondse infrastructuur zoals kabels, leiding en riolering is aangelegd. Op het terrein staan ook verdeelstations met de afmetingen van een 20ft container zodat ze optimaal passen in het geheel geautomatiseerde gebied. Elke vierkante meter van de high tech terminal kan zo worden benut.

APM Terminals Maasvlakte II
De nieuwe terminal van APM Terminals wordt 180 hectare groot en kan uitgroeien naar een capaciteit van 4,5 miljoen TEU. De terminal wordt gefaseerd aangelegd. De eerste gronduitgifte is 86 hectare. De terminal krijgt 2.800 meter diepzeekade waarvan 1.000 meter in de eerste fase wordt opgeleverd. De kade heeft een diepte van 20 meter. Ook wordt een 500 meter lange barge/feederkade gebouwd met een diepgang van ruim 10 meter. Er komt een directe aansluiting op het spoor van de Betuweroute. De terminal is eind 2014 operationeel. Met deze uitbreiding is de groei van APM Terminals en Maersk Line in Rotterdam ook op lange termijn gewaarborgd.

Meer op de site van Dura Vermeer>