Nederlanders maken plan voor rivier in Poznan

22 – februari 2013 – Royal HaskoningDHV heeft samen met het Rotterdamse stedenbouwkundige bureau KuiperCompagnons en het stadsbestuur van het Poolse Poznan een ontwikkelingsstrategie gepresenteerd om de rivier Warta terug te brengen naar haar historische binnenstad. Niet eerder is in Polen waterveiligheid, ruimtelijke kwaliteit en economische haalbaarheid op vergelijkbare wijze in een integrale studie onderzocht. Hiermee is deze typisch Nederlandse aanpak een primeur voor Polen waar in de toekomst nog vele grote wateropgaven op het programma staan.
In de ontwikkelingsstrategie wordt beschreven hoe de stad waterveilig gemaakt kan worden, en tegelijk optimaal gebruik kan maken van de kwaliteiten van de rivier. Momenteel hebben Poznan en de rivier de Warta weinig interactie. In de toekomst wordt dat anders. De gemeente Poznan heeft inmiddels aangekondigd de gepresenteerde plannen tot uitvoering te willen brengen in de periode tot 2030.
De partners in dit project zijn de gemeente Poznan, de ontwikkelaar SwedeCenter en de Nederlandse bedrijven KuiperCompagnons en Royal HaskoningDHV.

Bron: Royal HaskoningDHV>