Verdubbeling N33 Assen – Zuidbroek officieel van start

 

21 februari 2013 – Rijkswaterstaat start in maart met de bouwwerkzaamheden voor de verdubbeling van de N33 tussen Assen en Zuidbroek. Om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken, voert Rijkswaterstaat alle werkzaamheden óp de weg in negen weekenden uit. In maart en april zijn er doordeweeks mogelijk extra nachtafsluitingen. Daarna wordt er hoofdzakelijk náást de weg gewerkt.

De werkzaamheden bestaan uit het plaatsen van geleiderail en damwandschermen, het aanleggen van faunaduikers, asfalteren en het aanleggen van pechhavens.
De verdubbeling van de N33 tussen Assen en Zuidbroek wordt in drie fasen gerealiseerd. In de eerste fase wordt de nieuwe rijbaan naast de bestaande rijbaan gebouwd en worden viaducten verbreed en toe- en afritten aangepast. Het verkeer blijft in deze fase op de huidige N33 rijden. In fase twee maakt het verkeer gebruik van de nieuwe rijbaan en wordt de bestaande rijbaan verbouwd en worden de viaducten aangepast. De op- en afritten van de N33 blijven bereikbaar voor het verkeer. In de laatste fase zijn de 2×2 rijstroken gereed en werkt Rijkswaterstaat aan het inrichten van de middenberm, het plaatsen van geleiderail en het aanbrengen van de belijning. Met deze aanpak is de weg eind 2014 gereed voor gebruik.
Bron: Rijkswaterstaat

Projectinformatie (RWS)>