NACO (Netherlands Airport Consultants, onderdeel van Royal Haskoning DHV) verwerft grote opdracht voor internationale luchthaven Taiwan

19 februari 2013 – Taiwan Airport Company (TAC) heeft een consultancycontract voor de ontwikkeling van Terminal 3 op Taiwan Taoyuan International Airport toegekend aan een joint venture geleid door NACO Netherlands Airport Consultants, onderdeel van Royal HaskoningDHV.
Het contract heeft een looptijd van zeven jaar en de waarde bedraagt 33 miljoen euro. NACO werkt in deze joint venture samen met T.Y. Lin en Parsons Brinckerhoff.

Taiwan Taoyan International Airport bereidt zich voor op een groei van 25 miljoen reizigers in 2013 naar 60 miljoen in 2030. In de nabije toekomst wordt de omliggende regio tevens ontwikkeld waarbij de nadruk zal liggen op luchtvaartgerelateerde activiteiten.
De nieuwe Terminal 3 wordt verbonden met Terminal 2, en het tussenliggende terrein zal worden ontwikkeld met een transferium, parkeergarages en commercieel vastgoed. Beide terminals krijgen een station en aansluiting op het regionale lightrail-systeem. De geschatte projectinvestering bedraagt 1,25 miljard euro.

Duurzaamheid
Taiwan Airport Company (TAC) streeft ernaar het culturele erfgoed van Taiwan in het ontwerp te integreren en wil zich richten op een duurzaam plan, met een world-class reizigerservaring, een efficiƫnte afhandeling, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en een minimale afvalstroom. De locatie voor de nieuwe terminal ligt in het midden van de huidige luchthaven, en daarom zal het een hele uitdaging worden om de overlast voor de normale luchthavenactiviteiten zo beperkt mogelijk te houden.

Joint venture
De joint venture tussen NACO, T.Y. Lin en Parsons Brinckerhoff vormt een team met een duidelijke visie, een sterke staat van dienst en lokale aanwezigheid. NACO brengt expertise in op het gebied van masterplanning voor terminals en kennis van de luchthaven die het bedrijf heeft opgedaan bij een sinds 2007 lopend project voor de renovatie en verbetering van de start- en landingsbanen.
Parsons Brinckerhoff heeft eveneens uitgebreide ervaring in het managen van complexe bouwprojecten en zal samen met T.Y. Lin inbreng leveren in de technische uitwerking en het bouwmanagement.

Meer>