Bijzondere ondergrondse parkeergarage voor Katwijk

1 maart 2013 – Het college van burgemeester en wethouders van Katwijk heeft ingestemd met het concept-beeldkwaliteitsplan voor een wel heel bijzondere parkeergarage. De garage wordt onder de grond gebouwd als onderdeel van het project ‘Kustwerk Katwijk’. De parkeergarage is ontworpen door Royal HaskoningDHV.
De omvang van de parkeergarage vlak langs de kust en direct naast de kustverdediging maakt deze parkeergarage uniek in zijn soort. Belangrijk onderdeel van het ontwerp is het Beeldkwaliteitsplan. Vanwege de langgerekte vorm (600 meter) van de garage met 670 parkeerplaatsen is het namelijk noodzakelijk om speciale aandacht te geven aan de vormgeving zodat bezoekers zich kunnen oriƫnteren en de weg naar het strand en dorp goed weten te vinden.
Daarnaast heeft Royal Haskoning-DHV ook de contractvoorbereiding (een zogenoemd E&C-contract) voor de parkeergarage opgesteld.
Het project ‘Kustwerk Katwijk’ bestaat, naast de parkeergarage uit kustversterking (MER en ontwerp: Arcadis) en maaiveldinrichting (OKRA). De opdrachtgevers zijn, naast de gemeente Katwijk, Rijkswaterstaat en het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Bron: Royal Haskoning-DHV>

Meer over Kustwerk Katwijk>