Nieuwe Zeesluis IJmuiden wint PPS-prijs

 

20 januari 2016 – Het project IJmuiden: bouw nieuwe, grote zeesluis van Rijkswaterstaat heeft de Project Finance International (PFI) ‘Europese PPS van het jaar 2015’ gewonnen. Dit ondanks grote concurrentie van andere genomineerden.

 De Nederlandse aanpak over de afgelopen jaren wordt in het jury rapport geroemd. Marktpartijen kijken met grote interesse naar de pijplijn met aantrekkelijke projecten die op een betrouwbare manier en stipt volgens planning worden aanbesteed. De duidelijke pijplijn en programmatische aanpak zijn de sleutel voor de internationale interesse voor de projecten van Rijkswaterstaat. De leidende rol van Rijkswaterstaat op het gebied van PPS (publiek private samenwerking) wordt onderschreven doordat zij keer op keer in staat is aansprekende projecten op innovatieve manier aan te besteden. Daarbij loopt Rijkswaterstaat tevens voorop bij het mogelijk maken van innovatieve financieringsoplossingen.

Project Finance International (PFI) is een toonaangevende organisatie voor de internationale PPS gemeenschap. De toekenning van deze prijs is tot stand gekomen op basis van de internationale PPS experts uit verschillende disciplines. Uitreiking van de prijs vindt plaats op 3 februari 2016 in Londen.

Meer op de website van Rijkswaterstaat>