(Foto: Vincent Balser)

Nieuwe provinciale weg N434 met Corbulotunnel officieel geopend

5 juli 2024 – Na 7,5 jaar bouwen zijn vandaag de langverwachte nieuwe provinciale weg N434 en de bijbehorende Corbulotunnel officieel geopend. Deze nieuwe infrastructuur vormt een directe verbinding tussen de A44 en de A4 bij Leiden en is een verbetering voor de mobiliteit in Zuid-Holland. De weg is om 06.00 uur in gebruik genomen, waarna de eerste auto’s al snel volgden en door de tunnel reden.
De 4 kilometer lange N434 loopt van de A44 bij Wassenaar tot de A4 bij Leidschendam. De weg loopt in een verdiepte ligging langs het westen van Leiden en in een tunnel van 2,5 kilometer onder Voorschoten door. De tunnel is mede dankzij een burgerinitiatief tot stand gekomen.
De opening van de N434 is het resultaat van een nauwe samenwerking van opdrachtgever provincie Zuid-Holland met Rijkswaterstaat (RWS). Nooit eerder werkten deze twee organisaties op deze manier samen. De provincie blijft eigenaar van de weg. Het beheer en onderhoud van de N434 ligt vanaf de openstelling voor 20 jaar bij RWS, waarbij de eerste 15 jaar zijn gegund aan de aannemerscombinatie Comol5. RWS zal de tunnel vanuit de verkeerscentrale in Rhoon bedienen en bewaken.

Meer bij de Rijnlandroute>