Nieuw contract A9 door alle partijen ondertekend

10 maart 2014 – Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft maandag 10 maart in Amstelveen haar handtekening gezet onder de wijzigingsovereenkomst Stroomlijnalternatief Planstudie Schiphol-Amsterdam-Almere. De afspraak  uit 2007 waarin was bepaald  dat Amstelveen 100 miljoen zou meebetalen aan een tunnel in de A9  is hiermee definitief van de baan.
De verbreding van de A9 maakt deel uit van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. In 2007 kwam Amstelveen met het ministerie overeen dat een verbreding gepaard zou gaan met ondertunneling. Amstelveen had het plan opgevat om vanuit gebiedsontwikkeling van de A9-zone 100 miljoen euro bij te dragen aan de tunnel. Vanaf 2010 heeft de gemeente aangegeven deze afspraak niet meer na te kunnen komen door de landelijke financiële crisis en het instorten van de woning- en kantorenmarkt.
Rijkswaterstaat is gestart om samen met Amstelveen het nieuwe ontwerp verder uit te werken tot een nieuw Tracébesluit. De oplevering van de verbreding is voorzien in 2024/2026.

Bron: Ministerie van I&M>