Nelson Mandelabrug is weer open

Na 55 dagen afgesloten te zijn geweest is de Nelson Mandelabrug weer volledig in gebruik. Fietsers en voetgangers kunnen er weer overheen. Ook NS-station Driemanspolder en RandstadRail-halte Driemanspolder zijn weer in gebruik.
Op 2 december 2022 is de Nelson Mandelabrug afgesloten voor al het verkeer dat gebruik maakt van de brug. Deze beperking was per direct ingesteld uit oogpunt van veiligheid, na een uitgebreid onderzoek naar eerder geconstateerde scheuren in de brug.
De brug is een belangrijke verbinding voor de stad en de enige manier om op station Zoetermeer te komen. Behalve de A12 gaan ook een spoortraject en de RandstadRail onder de brug door.
Een spoedadvies van Rijkswaterstaat was om voor 1 januari maatregelen te treffen. Daarbij leek het nodig te zijn om de Mandelabrug vergaand te ontmantelen of de kap te verwijderen en de brug met een andere constructie veilig te houden. Sindsdien zijn de nodige maatregelen getroffen.
Wethouder Marijke van der Meer opende op 26 januari, 18.45 uur de brug. Om 19.04 uur stopte de eerste trein op station Zoetermeer.

(Foto: Gemeente Zoetermeer)

Veel meer bij de gemeente Zoetermeer>