Nederlands waterexperts naar Colombia

26 mei 2015 – Nederlandse waterexperts gaan in Colombia advies geven hoe nieuwe overstromingen voorkomen kunnen worden. Ditmaal gebeurt dat in Colombia waar in de provincie Antioquia een waterramp heeft plaatsgevonden.

In Antioquia zijn rivieren buiten hun oevers getreden en aardverschuivingen ontstaan. Meer dan negentig mensen zijn om het leven gekomen, de materiële schade is enorm.
Op verzoek van het provinciebestuur zullen Nederlandse deskundigen een analyse van de oorzaken gaan maken en vervolgens een preventieplan opstellen.
De kosten van de missie worden betaald door de ministeries van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur & Milieu. Deze zijn bijzonder actief op het gebied van bestrijding en voorkoming van waterrampen (Disaster Risk Reduction). Al diverse malen zijn DRR teams -met experts afkomstig uit het bedrijfsleven, kennisinstituten en overheden- uitgestuurd naar plekken waar overstromingen zijn gebeurd en de autoriteiten de impact van nieuw natuurgeweld willen beperken. Voorbeelden daarvan zijn Mexico, Filipijnen, Panama, Uruguay, Senegal, Pakistan, Ierland, Libanon, Servië, Albanië.

Bron: Ministerie van I&M>