Strukton/Ooms bouwen Natuurbrug Laarderhoogt

 

26 april 2013 – Rijkswaterstaat heeft  de aanleg van de Natuurbrug Laarderhoogt gegund aan aannemerscombinatie Strukton Infratechnieken/Ooms Construction. Met de bouw van de natuurbrug over de A1 en de Naarderstraat bij Laren worden de Westerheide en Blaricummerheide met elkaar verbonden. Daarmee ontstaat een aaneengesloten natuurgebied waarin dieren zich vrij kunnen bewegen en mensen kunnen recreëren.
Strukton/Ooms is verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van Natuurbrug Laarderhoogt. Wat al vaststaat, is dat het ecoduct over de Naarderstraat zal aansluiten bij de sfeer van de Naarderstraat en van Laren. Dat betekent dat er voor de afwerking roodbruine bakstenen worden gebruikt in plaats van beton. Zowel vanaf de Naarderstraat als de snelweg A1 zal de natuurbrug door beplanting herkenbaar zijn als ecoduct.
Rijkswaterstaat heeft bij de keus voor een aannemer ook gelet op hoe hij de hinder voor omwonenden en verkeer zoveel mogelijk beperkt. Strukton/Ooms streeft er bijvoorbeeld naar de overspanning over de A1 in één weekend aan te leggen. Omwonenden en weggebruikers zullen goed geïnformeerd worden over de werkzaamheden door middel van bewonersbrieven, publicaties in lokale kranten en via het internet.

Bron: Rijkswaterstaat>