Minder treinen over Zeeuwse Lijn door verzakkingen

(Foto: ProRail)

30 november 2023 – Over een lengte van 53 kilometer tussen Vlissingen en Roosendaal zijn dinsdag 28 november meerdere verzakkingen gemeld. Het zou gaan over de locaties rondom Goes en ’s Heer Arendskerke, maar de exacte locatie wordt nog bepaald. Tot die tijd kunnen de treinen slechts met 40 kilometer per uur rijden, waardoor er nu maar één trein per uur rijdt tussen Vlissingen en Roosendaal.
Er worden zo snel mogelijk borden langs het spoor geplaatst, zodat machinisten weten waar zij snelheid moeten minderen. Na plaatsing van de borden kunnen er naar waarschijnlijkheid meer treinen per uur rijden, maar duurt een rit langer dan normaal. Zondagnacht start aannemer VolkerRail met de herstelwerkzaamheden.
In Zeeland bestaat de ondergrond voor een groot gedeelte uit klei. Klei zorgt voor slechte afwatering. Door extreem veel regen in de afgelopen tijd, zijn op diverse plaatsen op de Zeeuwse Lijn verzakkingen gemeld. Na een melding van een verzakking gaat de aannemer normaliter direct ter plaatse om te controleren en te bepalen waar herstelwerkzaamheden noodzakelijk zijn.

Meer bij ProRail>