Mijlpaal voor offshore windmolenpark Moray East

DEME Offshore heeft met succes twee van de drie offshore substationplatformen (OSP) geïnstalleerd voor het windmolenpark Moray East in de Moray Firth in Schotland. De installatie is volgens DEME een belangrijke mijlpaal in de voortgang van de bouw van het 950 MW grote offshore windmolenpark.

DEME Offshore ontwikkelde een nieuw concept voor dit complexe project, waarbij de OSP-jacket en het ontwerp, de bouw en de installatie van de funderingen voor de windturbines volledig op elkaar werden afgestemd. Beide offshore substationplatformen werden van de werf van ENGIE in Hoboken (België) naar de haven van Nigg in Schotland getransporteerd.

Onder beheer van DEME Offshore, die de EPCI-contractant is, werd de eerste topside begin augustus geïnstalleerd door het offshore installatieschip ‘Scylla’, terwijl de tweede topside inmiddels ook met succes geïnstalleerd is. Door de naadloze installatie van de topsides door DEME Offshore kan de bouw van Moray East vlot overgaan naar de volgende fase en de vervolgactiviteiten zoals de exportkabelwerken.

Meer bij DEME>