Mijlpaal voor EdesPoort

Het eerste beton van de werkvloer voor de Oosttunnel van het nieuwe station Ede-Wageningen is gestort. Daarmee is de eerste mijlpaal van projectteam EdesPoort (Van Hattum en Blankevoort en VolkerRail en Van Wijnen Arnhem) een feit.

VolkerRail is gestart met het bouwen van het nieuwe spoor en wissels aan de zuidzijde van het station waar ook het nieuwe perron 5 komt. Daarnaast zijn er ook al diverse fundaties geplaatst ten behoeve van de nieuwe bovenleidingsportaalmasten.

De werkzaamheden zijn onderdeel van ‘Spoorzone Ede’, onder deze naam bouwen NS, ProRail en gemeente Ede samen aan het nieuwe station Ede-Wageningen. De nieuwe sporen zijn nodig om straks van en naar Ede-Wageningen een betere treindienstregeling te rijden met een hogere punctualiteit. Dankzij een nieuw busstation, nieuwe fietsenstallingen en parkeerplaatsen gaat overstappen straks gemakkelijker en sneller.

Eind 2021 is aannemerscombinatie EdesPoort begonnen met de bouw van het nieuwe station. Deze aannemerscombinatie bestaat uit Van Hattum en Blankevoort en VolkerRail (beide onderdeel van VolkerWessels Infrastructuur) en Van Wijnen vestiging Arnhem.

In 2024 moet het nieuwe station Ede-Wageningen gereed zijn, inclusief fietsenstalling, parkeerplaatsen en busstation. De inrichting van de pleinen en het groen worden een jaar later afgerond.

Foto: Van Hattum en Blankevoort

Meer bij Van Hattum en Blankevoort>