Mega-order Dockwise

24 december 2013 – Dockwise, dochter van Koninklijke Boskalis Westminster N.V. heeft een contract verworven van Bechtel voor Module Transport Diensten ten behoeve van het Wheatstone LNG-project in de Australische staat Western Australia. Het contract met een waarde van circa $ 275 miljoen is daarmee het grootste contract ooit voor Dockwise. De werkzaamheden zullen begin 2014 aanvangen.
Het werk omvat het logistiek management en vervoer van meer dan 100 modules vanuit China en Maleisiƫ, waar de modules worden gemaakt, naar de Wheatstone Projectlocatie in Ashburton North, 12 kilometer ten westen van Onslow in Western Australia.

Om het werk uit te voeren zal Boskalis haar volledige gamma van zwaar maritiem transportmaterieel inzetten. Boskalis verwacht in totaal zes Dockwise Heavy Marine Transport Vessels (HTV’s) te zullen inzetten, variĆ«rend in omvang van T-Class tot Type IV-schepen met een open achtersteven, bakken, Floating Super Pallets (FSP’s), twee nieuwe SMIT Giant pontons en Anchor Handling Tugs (AHT’s).

Bron: Boskalis>