Grontmij scrumt Maximabrug tussen Alphen aan den Rijn en Rijnwoude

9 april 2013 – In opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn en de gemeente Rijnwoude verzorgt Grontmij het opstellen van het Design & Construct contract, de begeleiding van de concurrentiegerichte dialoog en het contractmanagement tijdens de uitvoering voor de nieuwe Maximabrug over de Oude Rijn. Grontmij gebruikt hiervoor de vernieuwende Scrum-methodiek. Het 100 meter lange kunstwerk lost verkeersonveilige situaties op in Koudekerk aan den Rijn en vergroot de bereikbaarheid van het industrieterrein Hoogewaard. In 2016 wordt de brug opgeleverd.
Naast het plaatsen van de Maximabrug omvat het project de aanleg van de toeleidende wegen. De nieuwe brug zal een beweegbaar deel bevatten, waardoor de vaarweg voor grote schepen behouden blijft. Ook wordt het (vracht)verkeer van en naar industrieterrein Hoogewaard buiten het dorp omgeleid, waardoor de verkeersveiligheid in het dorp aanzienlijk vergroot wordt en het verkeer beter doorstroomt.
Grontmij gaat het project realiseren door middel van de Scrum-methodiek. Een relatief nieuwe projectmanagementmethode met een stap-voor-stap aanpak waarbij door middel van dagelijkse overleg ook dagelijkse bijsturing mogelijk is. Scrum werd al veel gebruikt in de IT, maar wordt tegenwoordig steeds vaker ook bij andersoortige projecten ingezet.

Meer op de site van Grontmij>