mv2

Aannemer PUMA rondt eerste deel Maasvlakte 2 af

 

18 april 2013 – Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) en Van Oord Dredging and Marine Contractors B.V. (Van Oord) hebben gisteren –  17 april – de eerste fase van Maasvlakte 2 opgeleverd aan opdrachtgever Havenbedrijf Rotterdam; volgens planning, binnen budget en conform de vastgelegde kwaliteitseisen.

Vijf jaar geleden ging PUMA, het samenwerkingsverband van beide aannemers, van start met de uitbreiding van de Rotterdamse haven. Vandaag is realisatie van 700 hectare nieuw bedrijventerrein, 11 kilometer zeewering, 3,5 kilometer kademuur, 24 kilometer wegen, 14 kilometer spoor en 560 hectare havenbassin een feit.

De werkzaamheden die PUMA nu heeft afgerond vormen het leeuwendeel van de aanleg van Maasvlakte 2. Op dit moment werkt het Havenbedrijf aan de nautische toegankelijkheid van Maasvlakte 2 door het plaatsen van lichtlijnen en boeien voor de scheepvaart zodat op 22 mei Maasvlakte 2 kan worden opengesteld voor schepen. Het komende jaar wordt nog volop gewerkt aan infrastructuur op de grens van het bestaande havengebied en Maasvlakte 2, onder andere met de aanleg van een ongelijkvloerse kruising ter hoogte van de ECT-terminal, om het nieuwe havengebied naadloos aan te sluiten op het bestaande. Daarnaast bouwen APM Terminals (APMT) en Rotterdam World Gateway (RWG) hard aan de nieuwe containerterminals die beide bedrijven eind 2014 operationeel willen hebben.

 

Meer op de website van Maasvlakte 2>