Liggers fly-overs Knooppunt Joure geplaatst

Op 22 juni is de laatste betonnen ligger van de twee nieuwe fly-overs van knooppunt Joure geplaatst. Een belangrijke stap op weg naar de ingebruikname van het nieuwe knooppunt in het najaar van 2017.
Het leggen van de in totaal tachtig  liggers startte op 7 juli en vond in de avonden en nachten plaats. De enorme prefab HIP-liggers werden geproduceerd door Haitsma Beton, zijn 50 meter lang 136 ton zwaar.
Rijkswaterstaat, de Provinsje Fryslân en de gemeente De Fryske Marren werken samen aan de verbetering van de bereikbaarheid van Friesland via Joure. De A6 en A7 ontmoeten elkaar nu nog bij de laatste snelwegrotonde in Nederland: de rotonde bij Joure. In de nieuwe situatie ontmoeten beide snelwegen elkaar een stukje westelijker in een nieuw knooppunt met ongelijkvloerse kruisingen. De onderliggende infrastructuur die nu ook nog op de rotonde is aangesloten, wordt straks ter plaatse via een nieuwe afslag en ongelijkvloerse kruisingen ontsloten. De bestaande rotonde in de A6/A7, maakt plaats voor een nieuw knooppunt met ongelijkvloerse kruisingen.

Haitsma Beton levert prefab liggers voor zeven kunstwerken, waaronder twee grote fly-overs. De fly-overs hebben een boogstraal van 450 meter. Iedere fly-over is opgebouwd uit vijf velden met acht liggers. De grootste overspanningen zijn 50 meter lang. Aannemersbedrijf Gebr. van der Lee realiseert het knooppunt.

Meer op de website van Haitsma beton>