LievenseCSO neemt Bartels over

16 november 2015 – Advies- en ingenieursbureau LievenseCSO heeft Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra overgenomen. Met de samenvoeging van LievenseCSO en Bartels ontstaat een gespecialiseerd advies- en ingenieursbureau op het gebied van infra, bouw en milieu met 350 medewerkers, samen goed voor een omzet van circa € 40 miljoen.
Bartels en LievenseCSO blijven vooralsnog onder hun eigen naam in de markt actief.
LievenseCSO is een middelgroot advies- en ingenieursbureau op het gebied van infrastructuur, water en omgevingsvraagstukken. Het bureau is 50 jaar geleden opgericht en is gespecialiseerd in waterbouw, ondergrondse leidingen, bodem en ruimtelijke planvorming met een focus op delta’s, kustgebieden en riviervlakten. LievenseCSO heeft ongeveer 200 medewerkers en is gevestigd in Bunnik, Breda, Deventer, Hoogvliet, Leeuwarden en Maastricht. In het buitenland heeft LievenseCSO vestigingen op Sint-Maarten en in Riyad (Saoedi Arabië).
Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra is een internationale onderneming met een zestal vestigingen in Nederland, en buitenlandse vestigingen in Duitsland, Ierland en Polen. Bij Bartels Ingenieurs werken circa 150 mensen. Bartels Ingenieurs is al 45 jaar een adviserend partner op het gebied van onder meer constructies, bouwtechniek, infrastructuur, brandveiligheid en geotechniek.
Na de overname is ook een nieuw bestuur benoemd. Per 1 januari 2016 vormen Eric van den Broek, huidig directeur van Heijmans Utiliteit, en Pieter van Boom, oud algemeen directeur van Bartels, het nieuwe bestuur. Arie Mol, momenteel algemeen directeur van LievenseCSO, zal zijn bestuursfunctie op 1 april 2016 neerleggen.

Meer info op de site van LievenseCSO>