‘Landgoedstation’ Driebergen-Zeist voltooid

De afgelopen jaren werkte ProRail samen met aannemer BAM en architectenbureau Arcadis aan de metamorfose van station Driebergen-Zeist. Het stationsgebied is negen maanden sneller klaar is dan gepland.
In 2017 begon een verbouwing van het station en de herinrichting van het stationsgebied. Een eilandperron, een zijperron en drie perronsporen maken hierbij plaats voor één nieuw en breder middenperron, twee perronsporen voor stoptreinen, en twee doorgaande sporen voor intercity’s.

Er is een nieuw busstation en een ruime fietskelder gebouwd. NS heeft bovendien een nieuwe parkeergarage gebouwd. Driebergen-Zeist maakt daardoor haar rol als belangrijk vervoersknooppunt voor de regio waar. Met alle ruimte en veel groen in de buurt past het station volgens de betrokken partijen naadloos in zijn omgeving tussen de landgoederen. Er is bovendien een fiets- en voetgangersbrug die het station verbindt met het natuurgebied.

Bij de Hoofdstraat is een onderdoorgang gebouwd, zodat de overweg niet langer nodig is. Van de onderdoorgang voor de N225 werden in augustus 2018 twee rijbanen opengesteld; in december 2019 volgden de overige twee, en was de onderdoorgang klaar. Een treinvrije periode in de voorjaarsvakantie van februari 2020 werd gebruikt om de werkzaamheden aan het station zo ver af te ronden dat het nieuwe eilandperron in gebruik kon worden genomen, sindsdien zijn er vier sporen beschikbaar.
De bedoeling was het station op 13 mei feestelijk te openen, maar dat gaat wegens de coronacrisis niet door.

Meer bij ProRail>