Laatste spoorbrug Sporen in Den Bosch open

20 januari 2014 – Vandaag,  maandag 20 januari is om iets over 05:00 uur de eerste trein over de nieuwe enkelsporige Diezebrug gepasseerd. De enkelsporige brug is de laatste brug die door Heijmans is gebouwd in het kader van de capaciteitsuitbreiding van het spoor in ’s-Hertogenbosch. Het project sporen Den Bsoch bestaat uit drie kunstwerken: een fly-over, een dubbelsporige brug en een enkelsporige brug. Alle bruggen zijn trogconstructies waarbij zoveel mogelijk gebruik is gemaakt van prefab beton. De fly-over is een enkelsporige trog met een lengte van circa 330 m. De dubbel- en enkelsporige brug hebben een lengte van circa 150 m.

Nadat in april 2013 de fly-over al was opengesteld en in juli 2013 de dubbelsporige Diezebrug, is sinds de zomer gewerkt aan de bouw van de laatste brug over de Dieze en de Veemarktweg. Op 5 december is deze brug overgedragen aan opdrachtgever ProRail waarna aannemer Strukton de sporen, treinbeveiliging en bovenleiding heeft aangelegd.

Met het project ‘Sporen in Den Bosch’ worden de sporen in en rond ’s-Hertogenbosch en het centraal station geschikt gemaakt voor meer treinen. Aan de noordzijde van het station van ’s-Hertogenbosch komt een ongelijkvloerse kruising, zodat de treinen vanuit Utrecht en Nijmegen richting ’s-Hertogenbosch elkaar ongehinderd kunnen kruisen. Daarnaast wordt de spoorkruising ter plaatse van  de Dieze uitgebreid van 2 naar 4 sporen.

Bron: Heijmans>