Knooppunten Muiderberg en Diemen versneld aangelegd

A6A10

3 maart 2017 – Rijkswaterstaat legt de knooppunten Muiderberg en Diemen versneld aan. Beide knooppunten zullen voor de zomer 2017 klaar zijn in plaats van voor de kerst, waardoor de doorstroming op de A1 en A6 volgens Rijkswaterstaat sneller zal verbeteren.
Voor het zover is moet er nog veel werk worden verzet aan beide knooppunten, met flink wat hinder voor weggebruikers tot gevolg. Gedurende meerdere weekenden zal er sprake zijn van minder capaciteit of afsluitingen.

De rijbanen tussen knooppunten Muiderberg en Diemen zijn al gereed. Vanaf maart wordt er in opdracht van Rijkswaterstaat door bouwcombinatie SAAone tot de zomer gewerkt aan het uitbreiden van beide knooppunten. Om het verkeer zoveel mogelijk door te laten rijden wordt er vooral ’s nachts en in het weekend gewerkt.

Het ombouwen van knooppunt Muiderberg is een logistieke legpuzzel, die moeilijk in woorden te vatten is. Vandaar dat er een animatie gemaakt is die weergeeft hoe de verbouwing en de nieuwe verkeerssituatie er precies uit ziet. Deze animatie is te zien op de website van het bezoekerscentrum.

De aanleg van de knooppunten bij Muiderberg en Diemen (project A1/A6) maakt onderdeel uit van een groter project van Rijkswaterstaat waarmee de komende jaren de drukke snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere worden verbreed. Het maakt hier onderdeel van uit. Extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad.

Meer info op A1/A6/A9/A10 Schiphol-Amsterdam-Almere>

Rijkswaterstaat>