Kennis en expertise in bouwsector wereldwijd toegankelijk

Een Nederlandse startup heeft een platform gelanceerd dat op internationaal niveau innovatie faciliteert, kennis breed toegankelijk maakt en (bouw)bedrijven nieuwe commerciële kansen biedt. Met Galleo, de wereldwijde intelligence hub voor de bouwwereld, krijgen bedrijven uit alle landen toegang tot kennis en expertise die eerder verborgen bleef.
Overal ter wereld worden jaarlijks vele duizenden bouwprojecten opgeleverd. Het resultaat – het gebouw, de brug, het stadion – is voor iedereen zichtbaar, maar niet de manier waarop het project tot stand is gekomen. In het beste geval komen de toegepaste expertise, projectplanning en betrokken partners na afloop gefragmenteerd terecht op diverse websites. In het slechtste geval gaat alle kennis, en daarmee ook de ‘lessons learned’, verloren. Galleo zegt daar verandering in te willen brengen.
Galleo is een internationaal platform waarop architecten, ingenieurs en bouwbedrijven toegepaste expertise wereldwijd zichtbaar maken door het uploaden van projecten. Galleo maakt precies inzichtelijk wie aan een project hebben gewerkt en welke kennis en technieken er zijn gebruikt. Volgens de ontwikkelaars van het systeem vinden bedrijven (en in de toekomst ook opdrachtgevers) niet alleen sneller een geschikte partner voor nieuwe projecten, maar hoeven projectteams elders ook niet opnieuw het wiel uit te vinden.
Met Galleo gaan organisaties op efficiënte wijze met data om. Zo heeft Galleo een tool ontwikkeld die het mogelijk maakt om met één druk op de knop tender ready referentiebladen te genereren uit Galleo. Met alle mogelijkheden is Galleo volgens het bedrijf een database, matchmaker, inspiratiebron én leerschool voor het wereldwijde bedrijfsleven.

www.galleo.co

Bron: emerce.nl>