Jan De Nul: Installatie van infra voor in- en afvoer van koelwater VAE

Het Zuid-Koreaanse Samsung Construction & Trading, hoofdaannemer voor de bouw van de nieuwe 2,4GW Fujairah F3 wamtekrachtcentrale, heeft de installatie van de maritieme infrastructuur voor de in- en afvoer van koelwater gegund aan Jan De Nul Group.
De Fujairah F3 Independent Power Plant (IPP) wordt gebouwd tussen de bestaande Fujairah F1 en Fujairah F2 water- en elektriciteitscentrales in Ras Al Qidfa op zo’n 24 kilometer van Fujairah stad.
De Fujairah F3 elektriciteitscentrale zal in 2023 in gebruik worden genomen en zal meteen de grootste onafhankelijke centrale van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zijn. Ze zal elektriciteit opwekken voor ongeveer 380.000 huishoudens in het noorden van het land.
De bouw van dit nieuwe complex startte in 2020. De centrale zal naar verwachting in 2022 haar eerste elektriciteit opwekken.
Jan De Nul Group is als onderaannemer verantwoordelijk voor de installatie van een netwerk aan pijpleidingen die de elektriciteitscentrale van het nodige koelwater zal voorzien.
De werken omvatten het ingraven, de installatie en het achteraf afschermen van de glasvezelversterkte leidingen. Ook zal Jan De Nul Group instaan voor de fabricage en installatie van de onderwater invoerinfrastructuur, bestaande uit drie betonnen structuren van elk 800 ton. Afsluitend zal Jan De Nul Group kustbescherming aanbrengen. Het einde van de werken is voorzien voor begin 2022.

Jan de Nul>