Jan de Nul: derde contract Doggerbank windmolenpark

Jack-Up vessel Voltaire

Dogger Bank Wind Farm en Jan De Nul Group kondigen de ondertekening aan van het laatste contract voor het transport en de installatie op zee van 87 GE Haliade-X windturbines van elk 14 MW. Dogger Bank C ligt op 200 km buiten de kust van Yorkshire en is het derde Dogger Bank Wind Farm-pakket dat aan Jan De Nul is toegekend. Samen met pakket A en B staat het totaal aantal te installeren turbines op 277 eenheden.
Jan De Nul Group’s nieuwste offshore installatieschip Voltaire zal instaan voor de levering en installatie van de 14 MW-turbines, meteen ook zijn eerste opdracht. Het contract is afhankelijk van het definitieve investeringsbesluit voor Dogger Bank C dat eind 2021 wordt genomen.
Het 3,6 GW Dogger Bank windmolenpark, dat in drie fasen van 1,2 GW in de Noordzee wordt opgeleverd, wordt na voltooiing het grootste offshore windmolenpark ter wereld.
De eerste twee fasen, Dogger Bank A en B met elk 95 turbines van 13 MW, zijn een joint venture tussen Equinor (40 procent), SSE Renewables (40 procent) en Eni (20 procent). De derde fase, Dogger Bank C, wordt volgens een ander tijdschema ontwikkeld en is eigendom van SSE Renewables (50 procent) en Equinor (50 procent).
Dogger Bank zal voldoende energie opwekken om jaarlijks meer dan zes miljoen Britse gezinnen van stroom te voorzien.

Jan de Nul>