Italië steunt economie met miljarden voor infra

 

16 juni 2014 – De Italiaanse regering heeft gisteravond een pakket maatregelen goedgekeurd om de economie te stimuleren. Het land investeert € 3 miljard in zijn infrastructuur. Zo wordt er geld gestoken in wegen, snelle spoorverbindingen en steden. Dat moet leiden tot 30.000 extra banen. Dat meldt de NOS vandaag op haar website.

De plannen zijn onderdeel van een breder hervormingspakket waaruit delen al eerder zijn aangenomen. De Italiaanse premier wil onder meer de concurrentie op de energiemarkt vergroten en bepaalde belastingen en accijnzen afschaffen of aanpassen.
Italië zit al twee jaar in een recessie. Bijna 14 procent van de huishoudens in Italië leeft in armoede, maakte het Italiaanse bureau voor de statistiek ISTAT vorige maand bekend. Het armoedepercentage is verdubbeld in de laatste twee jaar. Volgende week komt de regering met meer plannen, onder meer om de werkloosheid onder jongeren te bestrijden. Op dit moment heeft 40 procent van de Italiaanse jongeren onder de 25 jaar geen werk.

Bron: nos.nl>