Intelligente stopmachine

Samen met System7 heeft Strukton een intelligente stopmachine ontwikkeld die kan leren automatisch te werken. Volgens de ontwikkelaars van de machine is de Universal Tamper 4.0 in staat hoogwaardige data uit het spoor te halen en om te zetten in voorspellingen.

De Universal Tamper 4.0 kan niet alleen leren een wissel te stoppen, ook kan de machine door minder mensen bediend worden, is er een geluidsreductie van 7dB in werkmode en is de machine goed voor het milieu omdat deze beschikt over een stage 4 motor. Bovendien is de machine flexibel in gebruik. Het is namelijk een universele machine die zowel recht spoor als wissels kan onderstoppen.

Buiten dat de machine de ligging van het spoor vastlegt kan de machine ook iets vertellen over de dichtheid van de ballast onder de dwarsliggers. Er zitten speciale sensoren in de machine die de kracht meten waarmee de stopkasten de ballast samen drukt. De data die de Universal Tamper 4.0 verzamelt stelt de spoorbeheerder volgens Strukton in staat zijn onderhoud veel beter te plannen.

Meer bij Strukton>