INDEX: Award 2013 voor Smart Highway

29 augustus 2013 – Daan Roosegaarde heeft de INDEX: Award 2013 gewonnen met Smart Highway. De INDEX: Award is een internationale, zeer prestigeuze designprijs die eens per twee jaar wordt uitgereikt. Het baanbrekende concept van Studio Roosegaarde en Heijmans voor de snelweg van morgen, is winnaar in de categorie ‘Community’.
Volgens de jury benadert Smart Highway de weg op een totaal nieuwe manier. Daardoor worden mogelijkheden ontwikkeld die niet alleen aantrekkelijk vormgegeven zijn, maar ook duurzame en effectieve oplossingen bieden voor weggebruikers over de hele wereld, voor zowel ontwikkelings- als ontwikkelde landen.
Daan Roosegaarde gaat het prijzengeld gebruiken om Smart Highway verder te ontwikkelen en om de visie achter Smart Highway uit te dragen.

Over de INDEX: Award
De INDEX: Award wordt elke twee jaar in Kopenhagen uitgereikt door de kroonprins van Denemarken, beschermheer van INDEX: Design to improve life. Deze Deense non-profit organisatie wil inspireren, anderen laten leren en betrekken in de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor de uitdagingen van deze wereld. Dit doet zij door middel van rondreizende tentoonstellingen, educatieve programma’s, samenwerkingsverbanden tussen steden en investeringsinitiatieven.
Over Smart Highway
Smart Highway is een vernieuwend concept en programma dat een andere manier van kijken koppelt aan innovatieve ideeën die slim omgaan met de mogelijkheden die nieuwe technologieën bieden. Het concept is het resultaat van samenwerking tussen bouwer en ontwikkelaar Heijmans en ontwerper Daan Roosegaarde. Samen willen zij de weg duurzaam en interactief maken door slimme verlichting, energie oogsten en verkeerstekens die zich aanpassen aan de wegsituatie. Hoewel de verschillen tussen de bedrijven groot zijn, delen zij hun voornaamste doel: het innoveren van het Nederlandse landschap.

Bron: Heijmans>

Zie ook: http://www.heijmans.nl/Smart_Highway