Hoofdoverspanning fietsbrug Cuijk – Mook geplaatst

Op zaterdag 16 mei 2020 is de hoofdoverspanning van de fietsbrug Cuijk – Mook op haar plaats gevaren en gehesen. Deze hoofdoverspanning verbindt de aanbruggen die dit voorjaar aan beide zijden van de Maas over de uiterwaarden zijn gebouwd. Daarmee is de fietsbrug feitelijk compleet. De brug zal in september in gebruik worden genomen.
Inmiddels is ook de naam van de brug bekend gemaakt: De Maasover. Er was een prijsvraag uitgeschreven voor een naam. Er werden ruim 1100 voorstellen ingediend.

De fietsbrug is onderdeel van de snelfietsroute tussen Cuijk en Nijmegen, de F73 of het MaasWaalpad. De brug betekent dat fietsers niet meer hoeven om te rijden. De route van Cuijk naar Nijmegen is zo 2,5 km korter geworden. De brug krijgt zowel een fiets- als een voetpad. De realisatie van deze brug is een samenwerkingsproject van de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg en de gemeenten Cuijk en Mook en Middelaar.
De bouwcombinatie ZÜBLIN-HSM is verantwoordelijk voor de bouw van de brug. De stalen hoofdoverspanning is gebouwd door het Schiedamse bedrijf HSM en is 147 meter lang en 6 meter breed. De hoofdoverspanning weegt 460 ton, en is de week voor 16 mei op pontons van Schiedam naar Cuijk gevaren.

Provincie Brabant>