Plannen gezocht voor knooppunt Hoevelaken


21 juni 2013 – Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) riep donderdag alle marktpartijen die aan de slag willen met de aanpak van knooppunt Hoevelaken op te komen met plannen. De minister heeft met de bestuurders van de provincies Utrecht en Gelderland en de gemeenten Amersfoort en Nijkerk een overeenkomst gesloten om de verkeersader aan te pakken. In de overeenkomst zijn in grote lijnen de eisen en wensen van overheid en regio vastgelegd, maar er blijft ruimte voor eigen inzichten.

Het knooppunt staat al jaren in de filetop 25. Schultz wil dat de plannenmakers er in elk geval voor zorgen dat het verkeer op het knooppunt beter gaat doorstromen en dat de bereikbaarheid en de leefbaarheid beter wordt. Ook moet het knooppunt goed ingepast worden in het landschap.
De partij die binnen het budget ‘de meeste wensen kan vervullen, de hinder tijdens de werkzaamheden weet te minimaliseren, goed scoort op duurzaamheid en een goed plan heeft om de planstudie te doorlopen, mag de opdracht gaan uitvoeren’, liet Schultz weten.
De aanbesteding van het project start volgend jaar. De werkzaamheden staan gepland tussen 2019 en 2022.

bron: ANP