Het Circulaire Station op Dutch Design Week

Hoe bouw je het groenste station? Dat is te zien op de – dit jaar virtuele – Dutch Design Week van 17 tot 25 oktober. ProRail is daar samen met NS Stations en Bureau Spoorbouwmeester, met een online expositie over ontwerpen en bouwen van stations met hergebruikt materiaal.

Vier Nederlandse ontwerpers presenteren daar op uitnodiging van ProRail, NS Stations en Bureau Spoorbouwmeester hun idee├źn voor het groenste station van de toekomst. Als voorproefje plaatste ProRail een video op haar website, waarin Welling Architects, Studio Tjeerd Veenhoven, Scape Agency en Bygg Architecture & Design alvast een tipje van de sluier oplichten.

Naast deze expositie laat ProRail zien welke doelen het heeft voor circulair ontwerpen en bouwen van stations en welke projecten er op dit gebied al klaar zijn.

ProRail wil zijn milieubelasting door materiaalgebruik in 2050 terugbrengen tot nul. Het bedrijf doet dat door hergebruik te stimuleren en alleen schone grondstoffen te gebruiken. ProRail wil duurzaam ontwerpen en zorgen dat het spoor (de infrastructuur) langer meegaat. Daarbij werkt het bedrijf samen met de markt en andere grote opdrachtgevers als Rijkswaterstaat.

Meer bij ProRail>