Herstel Prinses Margriettunnel in de A7 officieel van start

29 juni 2023 – In opdracht van Rijkswaterstaat zijn Van Hattum en Blankevoort en VSF, samen met partners, op donderdag 15 juni 2023 officieel gestart met het herstel van de Prinses Margriettunnel in de A7 tussen Sneek en Joure.

Afgelopen december werd de A7 tussen Sneek en Joure afgesloten nadat een tunnelelement in de noordelijke oprit van de Prinses Margriettunnel omhoog was gekomen. Een half jaar later is het moment aangebroken om de gehele fundering van de tunnel te vernieuwen en te versterken. Daarnaast worden ook de tunnelwanden steviger verankerd. Het complete herstel zal naar verwachting ruim een jaar in beslag nemen.

De eerste paal werd feestelijk gevierd met verschillende betrokkenen, waarbij er een symbolische handeling is verricht door het dichtzetten van een sluisje. De werkmethode kenmerkt zich namelijk door het gebruik van sluisjes om de opwaartse waterdruk op te vangen, waardoor bemaling niet benodigd is.

Met de starthandeling is het startsein gegeven voor dit grootschalige herstelproject, waarbij verschillende VolkerWessels ondernemingen en Rijkswaterstaat zich gezamenlijk inzetten om de Prinses Margriettunnel weer veilig te maken voor weggebruikers.

Meer bij Van Hattum en Blankevoort>