Gronings onderzoek groenblauwe oplossingen voor klimaatadaptatie in de prijzen

Het praktijkgericht onderzoek naar ‘groenblauwe oplossingen’ van de Hanzehogeschool heeft donderdagmiddag de derde plaats behaald bij de RAAK-awards. De jury van de RAAK-award was enthousiast over het onderzoek waarbij inzicht wordt verkregen in het samenspel tussen water en hun groene omgeving.
In dit project zijn lector Floris Boogaard en projectleider Thomas Klomp en hun onderzoekers letterlijk het lab uitgekomen en het land in gegaan. Samen met studenten zijn meer dan 50 locaties onderzocht met groenblauwe oplossingen die onderdeel zijn van een klimaatbestendige inrichting. De jury waardeert de integrale aanpak waarbij niet alleen gekeken is naar de technocratische kant van deze infiltrerende stadsparken, wadi’s en raingardens, maar ook naar de toegevoegde waarde voor bewoners. Het projectteam brengt de kennis die hieruit voortkomt samen op zo’n manier dat ook een volgende generatie hiermee aan de slag kan.

De RAAK-award is een initiatief van Regieorgaan SIA. Dit jaar kwamen er 29 aanmeldingen bij SIA binnen voor de RAAK-award. De RAAK-prijzen worden uitgereikt aan de beste praktijkgerichte onderzoeken. Met de prijs wil Regieorgaan SIA het onderzoek van hogescholen meer bekendheid geven. Het regieorgaan is onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk  Onderzoek (NWO).

Meer bij Hanze Hogeschool Groningen>