Groen licht voor vernieuwing A27 Houten-Everdingen

14 maart 2023 – Aan De Groene Waarden, een combinatie van de bedrijven Besix, Mobilis en haar partners van Gelder, Mourik Infra en Besix Infra Nederland, wordt de opdracht voor de vernieuwing en verbreding van de A27 tussen Houten en Everdingen voorlopig gegund.
Het traject Houten-Hooipolder is een bekend knelpunt in de file top 10. Met de verbreding van dit stuk komt dit straks ten einde. In december 2022 werd ook de aanbesteding van het gedeelte tussen Everdingen en Hooipolder afgerond. Met deze voorlopige gunning wordt nu het totale knelpunt tussen Houten en Hooipolder aangepakt. De verwachting is dat tussen 2029-2031 het werk wordt opgeleverd.
Het traject Houten-Hooipolder is door de jaren heen intensief belast door steeds meer en steeds zwaarder verkeer. Doordeweeks rijden er meer dan 100.000 voertuigen per dag over dit overbelaste wegdeel. Over zeven km tussen Houten en Everdingen wordt de weg in zuidelijke richting verbreed naar vier rijstroken. In de noordelijke richting blijven de twee rijstroken en een spitsstrook behouden. Daarnaast wordt de Hagesteinsebrug vernieuwd en de Houtensebrug verbreed. De nieuwe Hagesteinsebrug wordt voorzien van een fietsverbinding.

Hagesteinsebrug (Foto: Rijkswaterstaat/Studio Retouched)

Meer bij Rijkswaterstaat>