Go-Barry in gebruik

De Smart Moving Traffic Barrier – kortweg Go-Barry –  is de toekomst als het gaat om veilige, dynamische en intelligente (weg)afzettingen. Het prototype van deze innovatie heeft Boskalis Nederland gepresenteerd aan Rijkswaterstaat.
De Go-Barry is ontstaan tijdens het project Versterking Houtribdijk, waar tijdens de uitvoering problemen ontstonden rondom het veilig kunnen verplaatsen van barriers. De huidige manier van (ver)plaatsen met vrachtwagens kon op dat project niet vanwege verschillende restricties. Thijs Hagedoorn, destijds werkzaam als uitvoerder op de Houtribdijk, kwam met het idee en ontwikkelde het met ondersteuning van diverse collega´s.
De Go-Barry kan zichzelf verplaatsen en daardoor flexibel worden ingezet. In bijna alle gevallen kan hij pionnen of geleidebakens vervangen. Rijkswaterstaat was vanaf het allereerste moment betrokken bij de ontwikkeling van de Go-Barry en dacht mee over de praktische toepasbaarheid. Door de innovatie onder te brengen bij startup Travincy krijgen straks alle aannemers de kans om gebruik te maken van deze technologie.

Meer over Go-Barry>

Boskalis>