Geopolymeerbeton eerste validatie Betoninnovatieloket

21 september 2023 – Het Betoninnovatieloket heeft het geopolymeerbeton mengsel van RAMAC gevalideerd als een mogelijke innovatieve oplossing in betonprojecten. Het mengsel is gemaakt door een samenwerking van SQAPE TECHNOLOGY en Van Hattum en Blankevoort BV.

Dit is het eerste gevalideerde product van het Betoninnovatieloket. Daarom ondertekenden CROW-directeur Pieter Litjens, samen met de voorzitter van Betoninnovatieloket Peter Rasker van TNO de eerste validatieverklaring in de aanwezigheid van de indienende partij Van Hattum en Blankevoort BV en de producent Cementbouw.

Met de validatie accepteren onafhankelijke deskundigen dit product, waardoor opdrachtgevers kunnen vertrouwen op de geclaimde prestaties. De validatieverklaringen van de gevalideerde innovatieve betonproducten staan op de website van het Betoninnovatieloket.

Het gevalideerde geopolymeerbetonmengsel van RAMAC wordt gebruikt als demonstrator in de dekplaten van een nieuwe vispassage naast de Zeesluis IJmuiden, een project van Rijkswaterstaat.

Meer bij Crow>

Het Betoninnovatieloket is een initiatief van opdrachtgevers en marktpartijen met als doel de adoptie van innovatieve betonsoorten en betonproducten te versnellen. Dit gebeurt door een onafhankelijke beoordeling van de geclaimde prestaties van deze innovatieve producten. Dit beperkt onzekerheden over de prestaties, die anders de toepassing door potentiƫle gebruikers zouden belemmeren.