KWS Infra renoveert Galecopperbrug

11 april 2013 – Rijkswaterstaat heeft de renovatie van de Galecopperbrug (A12) gegund aan VolkerWessels bedrijf KWS Infra. De renovatie verlengt de levensduur van de brug bij Utrecht over het Amsterdam Rijnkanaal met dertig jaar. De opdracht is gegund voor een bedrag van circa € 80 miljoen.
De Galecopperbrug heeft te maken met vermoeiingsverschijnselen in het rijdek. Belangrijkste oorzaken hiervoor zijn een sterkere groei van het verkeer en zwaarder wordende vrachtwagens dan tijdens de bouw in de jaren ’70 is voorzien. De Galecopperbrug wordt ook enkele tientallen centimeters verhoogd zodat deze geschikt is voor schepen met vier lagen containers.
In totaal neemt het werk tweeënhalf jaar in beslag. KWS Infra start voor de zomervakantie met de renovatie aan de onderzijde van de brug. In 2014 en 2015 wordt gewerkt aan het rijdek bovenop de brug. De weggebruiker moet dan rekening houden met verkeershinder.
Het werk wordt uitgevoerd onder de naam ‘combinatie Galecom’. KWS Infra werkt daarin samen met Mercon, Hollandia en CT-de Boer.

Bron: KWS Infra