Eerste trein over nieuwe fly-fly overover Den Bosch

15 april 2013 – Bij station Den Bosch is ter hoogte van de Dieze een nieuwe fly-over in gebruik genomen. De fly-over maakt het mogelijk dat treinen uit Nijmegen niet meer hoeven te wachten op treinen uit Utrecht richting Den Bosch. Om 5.47 uur vertrok de eerste trein naar Oss. Daar draaide de trein om en maakte de eerste rit over de nieuwe fly-over. In de trein knipten de wethouders Hoskam en Snijders van Den Bosch een lint door, waarmee de fly-over officieel in gebruik werd genomen.
Heijmans verzorgt in dit project ontwerp en realisatie van een enkelsporige fly-over van circa 330 m, een enkelsporige brug over de Dieze van circa 150 m en het vervanging van de bestaande dubbelsporige brug over de Dieze. Architect Marius was verantwoordelijk voor het ontwerp .

De fly-over voert de treinen vanuit Nijmegen naar ’s-Hertogenbosch over de sporen tussen Utrecht en ’s-Hertogenbosch, de Dieze en de Veemarktweg en is onderdeel van het project ‘Sporen in Den Bosch’. Een mijlpaal in de voortgang van het project dat Heijmans sinds januari 2011 in opdracht van ProRail uitvoert. Met het project ‘Sporen in Den Bosch’ wil Prorail de sporen in en rond ’s-Hertogenbosch en het centraal station geschikt maken voor meer treinen. Aan de noordzijde van het station van ’s-Hertogenbosch komt een ongelijkvloerse kruising, zodat de treinen vanuit Utrecht en Nijmegen richting ’s-Hertogenbosch elkaar ongehinderd kunnen kruisen. Daarnaast wordt de spoorkruising ter plaatse van  de Dieze uitgebreid van 2 naar 4 sporen.  De oplevering van de spoorbruggen is gepland in december 2013. Het gehele project is gereed in 2014.
Bron: Heijmans