Fietsbrug vervangt pont Nieuwer Ter Aa

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Utrecht en de gemeente Stichtse Vecht hebben overeenstemming bereikt over de aanleg van een fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Nieuwer Ter Aa en Breukelen. De fietsbrug gaat op termijn de pont vervangen.

Uitgangspunt is om de pont voorlopig in de vaart te houden. Al langere tijd wordt gesproken over het uit de vaart nemen van de pont vanwege de nautische veiligheidsrisico’s ervan op het kanaal. Provincie en gemeente hebben zich hard gemaakt voor het behoud van de pont en zijn blij met deze oplossing. Het Rijk draagt maximaal € 20 miljoen bij aan de fietsbrug, de provincie en de gemeente dragen de verantwoordelijkheid voor de overige kosten en eventuele overschrijdingen.

Nadere studie is nodig om te bepalen hoe de brug er precies gaat uitzien, wanneer de aanleg start en wanneer de brug gereed is. De provincie heeft aangeboden om het eigendom van de brug op zich te nemen, inclusief het beheer en onderhoud. De betrokken partijen moeten hierover formeel nog beslissen.

Foto: Provincie Utrecht

Meer bij het ministerie van I&W>